Доналд Тръмп - бивш президент на САЩ  и кандидат за

...
Доналд Тръмп - бивш президент на САЩ  и кандидат за
Коментари Харесай

Байдън сервира на Тръмп най-неприятната новина

Доналд Тръмп - някогашен президент на САЩ  и претендент за президентската номинация на Републиканската партия - разгласи в обществената си мрежа Трут соушъл, че администрацията на президента Байдън е уведомила юристите му, че той е бил упрекнат, предадоха международните организации.

Тръмп съобщи, че обвиняването евентуално е било обвързвано с кутиите със служебни документи, открити в неговия дом, откакто той напусна Белия дом. Тръмп е получил призовка да се яви идния вторник във федерален съд в Маями. Адвокат на Тръмп не е дал отговор на искане на Ройтерс за коментар.
-->
" Корумпираната администрация на Байдън осведоми юристите ми, че съм бил упрекнат, евентуално по подправения случай с кутиите ", написа Тръмп в обществената си мрежа, представен от Франс прес. Той добави, че е почтен.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати проверява Тръмп поради класифицирани документи, които той  е задържал след напускането на Белия дом през 2021 година Следователи конфискуваха над 10 000 документа от резиденцията на Тръмп в Мар а Лаго в Палм Бийч във Флорида преди към година. 100 от тези документи имаха гриф " секретно ", макар че юристи на републиканеца бяха уверили, че всички документи с сходен гриф към този момент са били върнати на държавното управление. Тръмп пък съобщи, че до момента в който е бил президент, той  е разсекретил въпросните документи, само че по този начин и не показа доказателства в тази тенденция, напомня Ройтерс.

Според кореспондент на Ей Би Си и съгласно " Ню Йорк таймс " на Тръмп публично може да бъдат повдигнати седем обвинявания, измежду които възпрепятстване на правораздаването, умишлено задържане на класифицирани документи, касаещи националната защита, скрит план, скица за укриване, погрешни изказвания. Двама осведомени източници също споделят, че Тръмп ще бъде упрекнат по седем пункта, добавя Асошиейтед прес.

Хронологията на събитията по отношение на документите демонстрира, че през декември 2021 година представител на Тръмп е декларирал през Националния списък, че в Мар а Лаго са открити президентски документи, напомня Асошиейтед прес. През януари 2022 Националният списък е съумял да си върне 15 кутии с документи от имението на Тръмп във Флорида. После е уведомил министерството на правораздаването, че в тях има доста класифицирани материали. През май 2022 година ФБР и министерството на правораздаването издадоха заповед за изземване на останалите в владеене на Тръмп класифицирани документи. Следователи отидоха в имението няколко седмици по-късно и там им бяха предадени към три дузини документа и изказвания под клетва на юристите на Тръмп, че изискваните документи са били върнати. Но тези изказвания се оказаха подправени. Тогава федерални сътрудници, получили заповед за обиск, се върнаха в Мар а Лаго през август и конфискуваха 33 кутии с общо 11 000 документа от склад и офис. Сред тях били и 100-те класифицирани документа.  А като цяло към 300 документа съдържащи забележка " класифицирано ", са били конфискувани от Тръмп, откогато напусна Белия дом през януари 2021 година

Малко преди Тръмп да заяви новината за новите обвинявания, негови юристи споделиха, че 5-те милиона $, присъдени на журналистка от правосъдно жури, което заключи, че през 90-те години на предишния век Доналд Тръмп е направил полово посягане над нея в първокласен магазин в Ню Йорк, би трябвало да бъдат понижени до по-малко от 1 милион $, съобщи Асошиейтед прес. Според юристите сумата е била мощно повишена и се основава на чисти спекулации. Адвокатите означиха в документално ревю, че предишния месец правосъдният състав на федералния съд в Манхатън е отхвърлил желае за обезчестяване, предявен от журналистката Е. Джийн Карол, като вместо това е заключил, че тя е била жертва на полово посягане напролет на 1996 година в съблекалнята на магазина. " Такова посягане би могло да включва опипване на бюста на ищцата през облеклата или сходно държание, което е надалеч от обезчестяване ", споделят юристите на Тръмп. Те допълват, че присъдените от правосъдния състав 2 млн. $ по желае за полово принуждение са мощно повишени, а други 2,7 млн. $ за обезщетение за клюка, са учредени на чисти спекулации. Присъденото обезщетение би трябвало да се състои от не повече от 400 000 $ за полови похищения, не повече от 100 000 $ за клюка и 368 000 $ или по-малко за разноските за акция за възобновяване на репутацията на журналистката, пишат юристите.  Ако съдията по делото не допусне препоръчаното от тях понижаване на присъденото обезщетение, то той би трябвало да позволи нов правосъден развой, споделят те.

79-годишната в този момент журналистка свидетелства по време на процеса, че е имала другарска инцидентна среща с Тръмп в магазин в центъра на Манхатън. Той я последвал в съблекалнята и  почнал да упражнява принуждение над нея. 76-годишният Тръмп не участва на делото, само че на правосъдните заседатели бяха пуснати дълги фрагменти от видеозаписа на показанията му от октомври предходната година. В тях той отхвърля да е срещал Карол в магазина или да я познава. Той декларира, че счита, че тя е направила изказванията против него частично, с цел да разпространява мемоарната си книга от 2019 година, в която за първи път обществено насочва обвинявания против него.

В началото на април Тръмп бе упрекнат по случай, обвързван с порно звезда. Предявени му бяха обвинявания, че е провел заплащания, с цел да си обезпечи мълчанието на общо трима души, чиито разкрития биха навредили на репутацията му с приближаването на президентските избори през 2016 година, които той завоюва. Този случай е обвързван и с изплащането на 130 000 $ на порно актрисата Сторми Даниълс, с цел да си мълчи тя за хипотетична извънбрачна връзка с него, датираща от 2006 година Подобни заплащания не са противозаконни сами по себе си, само че Тръмп ги е вписал като юридически разноски в счетоводните бумаги на компанията си - " Организация Тръмп ". Заради всичко това през април той бе упрекнат по 34 пункта за подправяне на счетоводни документи. Пред арбитър в Ню Йорк на 4 април Тръмп пледира, че е почтен по тези обвинявания, съобщи Франс прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР